“AdriPromTour” – valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje vidljivosti i turističke promocije

23.11.2022

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska.

S ciljem promoviranja pomorske i kulturne baštine, pomorske baštine valorizirane kroz projekt Arca Adriatica te Kulturno-turističke rute „Putovima Frankopana“ valorizirane kroz projekt Hercultour, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj i Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu predložili su zajedničku i koordiniranu provedbu projektnih aktivnosti u sklopu novog projekta “AdriPromTour” u funkciji vodećeg partnera. Projekt je odobren u okviru klastera Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. pod nazivom “Zajednički razvoj tematskih kulturnih ruta”.
Projekt je službeno započeo s provedbom 1. lipnja 2022. godine i trajat će do 30. lipnja 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 590.000,00 €, a od strane Europske komisije iz Europskog fonda za regionalni razvoj financiran je s pola milijuna eura. U projektu će surađivati osam partnera, četiri iz Hrvatske i četiri iz Italije. Budžet Primorsko-goranske županije iznosi 120.000,00 € od čega je 102.000,00 € (85%) osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Opći cilj projekta je promocija rezultata relevantnih projekata (u domeni Primorsko-goranske županije to su ARCA ADRIATICA i HERCULTOUR) koji će se promovirati putem održavanja manifestacija, studijskih putovanja, sudjelovanja na tematskim sajmovima, te proširenja virtualne baze kulturne i prirodne baštine.
Aktivnosti projekta se sastoje od tri radnih paketa u kojem će se uz redovita provođenja projektnih aktivnosti (izvještaji, osiguravanje promocije projekta kroz razna događanja, sudjelovanje na sajmovima, održavanje manifestacija i sl.) izraditi i posebni dokument na temelju kojeg će se napraviti prijedlog projektnih prijava za novo financijsko razdoblje u okviru programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska.

Projekt partneti:

– LP – Primorsko-goranska županija (HR)
– Općina Cervia (ITA)
– Općina Cesenatico (ITA)
– Grad Kaštela (HR)
– Europe Point of Teramo Consortium  (ITA)
– Šibensko-kninska županija (HR)
– Polytechnic University of Marche (ITA)
– Sveučilište Juraj Dobrila Pula (HR)

Kontakt osoba i više informacija

Danijela Perković
Iris Bruketa

E-mail: danijela.perkovic@pgz.hr ; iris.bruketa@pgz.hr
Tel: 051/351-261; 051/351-271

Web stranica projekta: https://www.italy-croatia.eu/

Promo video
Završni video
Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.