EXCOVER

12.05.2020

Projekt EXCOVER Doživimo, otkrijmo i vrednujmo skrivena blaga gradova i lokaliteta jadranskog područja Glavni cilj Projekta je doprinijeti boljoj prostornoj i vremenskoj raspodjeli turističkih tokova u jadranskoj regiji, koji su koncentrirani u ljetnim mjesecima i u zagušenim destinacijama duž obale, dok su ostali lokaliteti koji se mogu pohvaliti s izvrsnim kulturnim i / ili prirodnim naslijeđem nedovoljno prepoznati ili valorizirani ispod njihovog potencijala.

Projekt je planiran u dva koraka:
• stvaranje turističkog lanca opskrbe u partnerskim područjima (na temelju SWOT-analize i analize reputacije, strategije pozicioniranja, identifikacije novih turističkih proizvoda) koji potiče stanovnike da kao turističke resurse koriste svoje nedovoljno iskorištene vještine, proizvode, sobe, vozila itd.
• marketing novih destinacija

Projekt će ostvariti dva glavna rezultata:
• prvi je eksterno orijentiran i sastoji se od poduzimanja niza koherentnih akcija za promicanje i valorizaciju malih ili potpuno nepoznatih lokaliteta s turističkim potencijalom svoje kulturne i / ili prirodne baštine na međunarodnom i nacionalnom tržištu
• drugi je interno orijentiran i odnosi se na promicanje ekonomije dijeljenja (sharing economy) u okviru lokalnog lanca turističke opskrbe u svrhu izgradnje zajednica temeljnih na gostoljubivosti

Vodeći partner je Razvojna agencija Ličko-Senjske županije – LIRA, dok su partneri u Projektu:
– Sveučilište u Zadru,
– Primorsko-goranska županija,
– Zajednica općina Carnia
– Alma Mater Studiorum – Sveučilište u Bologni
– Sveučilište u Udinama
– Općina Rive D’arcano
– Delta 2000 Consortium
– Općina Campobasso
– Interregionalna uprava parka Sasso Simone e Simoncello
– Općina Campobasso
– Terre del Piacere SCARL
– Općina Predappio

Trajanje projekta je 30 mjeseci. Projekt je započeo s provedbom 01. siječnja 2019. godine a trajati će do 30. lipnja 2021. godine.

Projekt se provodi u okviru INTERREG programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska.

Projekt se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 2.103.644,64 € što uz nacionalno sufinanciranje od 371.231,41 € osigurava ukupni proračun u iznosu od 2.474.876,05 €.

Više podataka o Projektu dostupno je na web-stranici.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.