FRAMESPORT_LOGO

FRAMESPORT

13.10.2020

FRAMESPORT – „Okvirna inicijativa za poticanje održivog razvoja jadranskih malih luka“ (engl. „Framework Initiative Fostering the Sustainable Development of Adriatic Small Ports“) je projekt sufinanciran Programom prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. kao financijskim instrumentom Europske unije koji potiče europsku teritorijalnu suradnju dviju susjednih država članica uz obalu Jadranskoga mora.

Njegovom provedbom razviti će se koordinirana inicijativa koja podržava integrirani i održivi razvoj malih luka, omogućavajući im da budu proaktivni društveno-ekonomski pokretači razvoja s obje strane Jadrana.

Takav strateški cilj zahtijeva interdisciplinaran pristup, koji uključuje kako provedbu konkretnih pilot aktivnosti, tako i identifikaciju prioritetnih tema koje će se promicati kroz strateške dokumente. Prioriteti će se individualizirati korištenjem pristupa „odozdo prema gore“ (engl. „bottom-up approach“) kroz uključivanje lokalnih i nacionalnih dionika počevši od početne faze projekta.

Projektni partneri koji su odabrani kako bi osigurali širok teritorijalni pristup, bavit će se pitanjima planiranja i upravljanja, implementacijom poslovnih modela, unapređenjem usavršavanja i razvoja kompetencija, kao i razvojem ICT alata i usluga, podržavajući na taj način učinkovit razvoj malih luka na cijelom prekograničnom području.

Prilagođena ICT platforma prikupljat će i sistematizirati relevantne ključne podatke o malim lukama koje će služiti kao polazišna točka daljnjeg razvoja. FRAMESPORT će se nadovezati na postojeće znanje te kapitalizirati rezultate pilot aktivnosti integrirajući ih u novi strateški okvir te time pojačati učinke malih pomorskih čvorova duž jadranskih obala.

Projekt će se provoditi kroz razdoblje od 36 mjeseci, počevši sa 01. siječnjem 2020. godine te zaključno sa 31. prosincem 2022. godine. U projektu sudjeluje 15 projektnih i 12 pridruženih talijanskih i hrvatskih partnera na čelu sa vodećim partnerom CORILA-om (Konzorcijem za koordinaciju istraživačkih aktivnosti vezanih uz sustav Venecijanske lagune).

Partneri:
PP1 – Općina Monfalcone (Italija);
PP2 – ITL – Institut za promet i logistiku (Italija);
PP3 – ASSET – Regionalna strateška agencija za ekološki održiv razvoj teritorija – regija Apulia (Italija);
PP4 – Svim Marche – Razvojna agencija regije Marche (Italija);
PP5 – ARAP – Regionalna agencija za proizvodne djelatnosti (Italija);
PP6 – AAST Termoli – Autonomna agencija za ugostiteljstvo i turizam Termoli (Italija);
PP7 – Lučka uprava Umag – Novigrad (Hrvatska);
PP8 – Primorsko-goranska županija (Hrvatska);
PP9 – Županijska lučka uprava Zadar (Hrvatska);
PP10 – Lučka uprava Šibenik (Hrvatska);
PP11 – Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci (Hrvatska);
PP12 – Logoteam d.o.o. (Hrvatska);
PP13 – Euro-Mediteranski centar za klimatske promjene (Italija);
PP14 – Lučka uprava Senj (Hrvatska);
PP15 – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (Hrvatska).

Pridruženi partneri:
PP17 – Regija Marche (Italija);
PP18 – Općina Gabicce Mare (Italija);
PP19 – Općina Numana (Italija);
PP20 – Općina Termoli (Italija);
PP21 – Općina Campomarino (Italija);
PP22 – Općina Montenero Di Bisaccia (Italija);
PP23 – Guidotti Ships S.R.L. (Italija);
PP24 – Marinucci Yachting Club S.R.L. (Italija);
PP25 – Regija Friuli-Venezia Giulia (Italija);
PP26 – Regija Veneto (Italija);
PP27 – Općina Rimini (Italija);
PP28 – Regija Emilia-Romagna (Italija).

Projekt se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 6.068.007,96 € što uz nacionalno sufinanciranje od 1.070.824,94 € osigurava ukupni proračun u iznosu od 7.138.832,90 €.

Projektni proračun Primorsko-goranske županije iznosi 418.358,90 € pri čemu udio sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 85% odnosno 355.605,06 €, dok iznos od 62.753,84 € odnosno 15% predstavlja vlastiti udio Županije u Projektu.

Više informacija dostupno je na službenoj web-stranici projekta FRAMESPORT te na povezanoj poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn i Facebook stranici.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.