FUTURE 4.0 PLUS

12.07.2022

U okviru projekta FUTURE 4.0 razvijena je eksperimentalna metodologija prijenosa znanja namijenjena tvrtkama s ciljem podrške njihovoj tranziciji prema Industriji 4.0 i smanjenju prepreka za razvoj inovacija između sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća.

Novi alati i modeli osmišljeni su i testirani kako bi se ojačale kompetencije, podigla svijest o tehnološkim potrebama i trendovima te ukazalo na vještine i sposobnosti koje omogućuju transformaciju prema 4. industrijskoj revoluciji.

Kako bi se maksimizirala vidljivost postignuća projekta FUTURE 4.0, u okviru novog projekta FUTURE 4.0 PLUS provode se aktivnosti valorizacije i kapitalizacije znanja kako bi ga se učinilo dostupnijim tvrtkama i institucijama koje su posvećene prijelazu na zeleni i digitalni način poslovanja.

U tu svrhu organiziraju se radionice  koje se bave pitanjem transformacije Industrije 4.0 iz različitih perspektiva, razmjenom rezultata istraživanja, uvođenjem daljnjih primjena alata za učenje i jačanjem mreže uspostavljene između akademske zajednice i poduzeća aktivnih u jadransko-jonskoj regiji.

Novi komunikacijski sadržaj kao što su videozapisi s podukama bit će osmišljen kako bi ilustrirao glavne aspekte projekta FUTURE 4.0 i praktičnu i učinkovitu primjenu njegove metodologije prijenosa znanja te će se posebno istaknuti relevantni sadržaji projekta FUTURE 4.0 u namjenskom web području.

Proračun projekta FUTURE 4.0 PLUS iznosi 134.351,00  EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Instrumenta pretpristupne pomoći, dok ukupni proračun projekta iznosi 158.060,00 EUR u okviru programa INTERREG V-B Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje ADRION.

Konačan odobreni maksimalni projektni proračun Primorsko-goranske županije iznosi 15.000,00 EUR pri čemu udio sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 85% odnosno najviše 12.750,00 EUR, dok iznos od 2.250,00 EUR odnosno 15% predstavlja najviši vlastiti udio Županije u Projektu.

Više informacija o projektu dostupno je na sljedećoj web-stranici: https://future4.adrioninterreg.eu/

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.