JOINT SECAP

12.05.2020

Zajedničke strategije prilagodbe klimatskim promjenama u obalnim područjima.

Ciljevi Projekta su:
• Podizanje svijesti javnosti o rizicima i mjerama vezanim uz klimatske promjene kroz stručne radionice, seminare, web-stranice te promotivne materijale.
• Prikupljanje podataka i procjena rizika od klimatskih promjena.
• Stvaranje internetske platforme na kojoj će studije slučaja te klimatske i energetske mjere s podacima o riziku klimatskih promjena biti dostupne svim zainteresiranim dionicima.

Projekt je osmišljen u dvije glavne faze:
• prva faza je usmjerena na razvoj i provedbu zajedničke metodologije za Zajedničke akcijske planove za održivu energiju i klimu (SECAP) te razmjenu znanja s javnošću i dionicima o pitanjima vezanim uz strategije prilagodbe klimatskim promjenama i mjerama energetske učinkovitosti.
• druga faza će započeti prenošenjem analiza i podataka na web-platformu koja će služiti kao koristan alat za razvoj scenarija koji će se provoditi u Zajedničkim SECAP-ima koji će ujedno biti glavni rezultat projekta.

Vodeći partner: Sveučilište u Camerinu Projektni partneri:
– IRENA – Istarska energetska agencija
– Općina San Benedetto del Tronto
– Služba za energetsku politiku, kvalitetu zrake, nacionalni informacijski sustav za okoliš odjela za javne radove, teritorijalno upravljanje i politike zaštite okoliša Regije Abruzzo
– Općina Pescara
– SDEWES centar – Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša
– Primorsko – goranska županija
– Splitsko – dalmatinska županija
– Općina Vela Luka

Trajanje projekta je 30 mjeseci. Projekt je započeo s provedbom 01. siječnja 2019. godine a trajati će do 30. lipnja 2021. godine.

Projekt se provodi u okviru INTERREG programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska.

Projekt se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 1,780,628.88 € što uz nacionalno sufinanciranje od 314,228.63 € osigurava ukupni proračun u iznosu od 2,094,857.50 €.

Više podataka o Projektu dostupno je na sljedećoj web-stranici

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.