RCK RECEPT – REGIONALNI CENTAR PROFESIJA U TURIZMU

13.10.2022

Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Projekt je usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanja i usavršavanja te povezivanja obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora, u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Osigurana financijska sredstva projekta namijenjena su za uspostavu strukture i organizaciju rada RCK; razvoj i provedbu programa redovitog obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja unutar RCK, jačanje kompetencija stručnog kadra, promociju strukovnih zanimanja i rada centra, inovacije i suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima; promidžbu i vidljivost; upravljanje projektom i administraciju.

Ugostiteljska škole Opatija, kao nositelj projekta, projektne aktivnosti provodi u suradnji s partnerima:
• Primorsko–goranskom županijom,
• Srednjom školom dr. Antuna Barca Crikvenica,
• Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir (Krk),
• Srednjom školom Ambroza Haračića (Mali Lošinj),
• Trgovačko-ugostiteljskom školom (Karlovac).

Ostali projektni partneri su Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Znanstveno tehnologijski park Step Ri d.o.o. (Rijeka), Obrtničko učilište–ustanova za obrazovanje odraslih (Zagreb) i gospodarski subjekti: Katarina Line d.o.o. (Opatija), Valamar Riviera d.d., Jadranka turizam d.o.o. (Mali Lošinj) i IV-ER-KONTEX-VATROGASNE CIJEVI d.o.o. (Karlovac) kao predstavnici sektora.

Upravljanje RCK provodi se kroz rad Upravljačkog odbora kojim rukovodi Škola, a u radu sudjeluju predstavnici svih partnera.

Ukupna vrijednost projekta: 58.683.119,88 kuna

Razdoblje provedbe projekta: od 01.4.2020. do 01. 12. 2023.

Kontakt za više informacija: rck.opatija@gmail.com

Mrežna stranica: rck-recept.hr

Poveznice za pristupanje profilima: Facebook / Instagram

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.