REFREsh

17.02.2020

Projekt REFREsh financiran je iz programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. – 2020. U projektu sudjeluje 10 projektnih partnera iz pet država, na čelu s vodećim partnerom – regionalnom razvojnom agencijom Aufbauwerk Region iz Leipziga. Projekt je započeo u srpnju 2017. godine a provedba projekta planira se do sredine 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 2.152.612,50 eura, od čega je udio Primorsko-goranske županije 199.425,00 eura.

Partneri na projektu su:
– Regionalna razvojna agencija Aufbauwerk Region, Leipzig GmbH,
– SAXONIA – kompanija za razvoj i upravljanje
– Gospodarska komora regije Pečuh-Baranja
– Grad Komló
– Institut za zaštitu kulturne baštine Slovenije
– Općina Piran
– Venecijanski klaster za baštinu
– Općina Castello di Godego
– Primorsko-goranska županija
– Općina Lokve

Svrha projekta REFREsh je revitalizacija stare industrijske baštine s ciljem prenamjene iste u društveno korisne objekte, a za potrebe kreativnih i kulturnih industrija. Cilj projekta je razviti strategije i proces suradnje kreativnih, trgovinskih, poslovnih i uslužnih djelatnosti. Integracijom kreativnog sektora u postojeće trgovačke i uslužne djelatnosti izbjeći će se jednolični razvoj u ruralnom području.

Glavne aktivnosti Primorsko-goranske županije u projektu REFREsh su mapiranje industrijske baštine na području Primorsko-goranske županije i izrada dokumentacije s ciljem prenamjene napuštenih objekata.

Projekt se provodi u razdoblju od 1.7.2017. do 30.9.2020. godine

Link na web stranice projekta

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.