Županijski savjet mladih Primorsko-goranske županije osnovan je odlukom Županijske skupštine Primorsko-goranske županije od 17. srpnja 2014. godine. Županijski savjet mladih Primorsko-goranske županije je savjetodavno tijelo Županijske skupštine koje je osnovano u cilju uključivanja mladih u javni život Primorsko-goranske županije. Pod mladima se razumijevaju osobe s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije, u dobi od 15 do 29 godina. Županijski savjet mladih Primorsko-goranske županije čini predsjednik, zamjenik predsjednika i 9 članova.

Na temelju članka 5. i 10. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Primorsko-goranske županije („Službene novine“ broj 22/14), članka 28. točke 17. Statuta Primorsko-goranske županije („Službene novine“ broj 23/09, 9/13, 25/13–pročišćeni tekst, 5/18, 8/18-pročišćeni tekst, 2/20 i 4/21) i članka 84. Poslovnika Županijske skupštine Primorsko-goranske županije („Službene novine“ broj 26/09, 16/13, 25/13-pročišćeni tekst i 4/21), Županijska skupština Primorsko-goranske županije je na 6. sjednici održanoj 16. prosinca 2021. godine, donijela

Za članove/ice Savjeta mladih imenovani/e su:
Ivan Meštrović (zamjenica Petra Mavrinac)
Kristian Tončić (zamjenica Ena Knežević Tončinić)
Dominik Škibola (zamjenica Peta Zaharija)
Doris Puž (zamjenica Laura Nežić)
Carmen Aji (zamjenik Dino Jelenić)
Klara Car (zamjenik Eugen Podobnik)
Dominik Mohorovičić (zamjenica Petra Banić)
Magdalena Vrkić (zamjenica Martina Tomljanović)
Vedran Barjašić (zamjenik Josip Ukalović)
Martina Tomljanović ( zamjenica Korina Zoretić)
Josip Tabula (zamjenik Matija Oršić)

Na konstituirajućoj sjednici održanoj 17.01.2022. godine za predsjednicu Savjeta mladih Primorsko-goranske županije izabrana je Magdalena Vrkić, dok je za zamjenicu izabrana Doris Puž.

BLOK Privici: za uređivanje prebacite prikaz bloka u “edit” mod

Arhiva dokumentacije Savjeta iz prethodnih mandata

BLOK Privici: za uređivanje prebacite prikaz bloka u “edit” mod

Vijest

Održana III. godišnja konferencija Savjeta mladih u RH

U Hrvatskom saboru održana je III. godišnja konferencija Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj. Konferenciji su prisustvovali visoki državni dužnosnici, uključujući premijera Vlade RH Andreja Plenkovića te predstavnici Savjeta mladih iz cijele Republike Hrvatske.

Vijest

Županijski savjet mladih na FMTU održao panel ‘Mladi u turizmu’

U ispunjenoj dvorani Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Savjet mladih PGŽ održao je panel raspravu "Mladi i turizam". Jedna je to u nizu aktivnosti kojom se mladima približavaju iskustva stručnjaka iz različitih područja gospodarskih djelatnosti.